Expo

Bekijkt u het liever op ’t gemak? Ook daar is aan gedacht. Vanop het trottoir, in den hof of binnen met een koffietje vast. Achterhaal het Academische ABC van het kinderatelier, ga op zoek naar wildgroeisels of ontdek wie de Woordwoeler is. Kijken mag!
Wildgroeisels

Beste vrije vogels, nestelaars, groenbeminners,

Wees welkom doorlopend tijdens een zwoele zomerdag om de expo ‘Berchemse Wildgroeisels’ te bewonderen in de samentuin ’t Hof van Even. Ga samen of alleen op jacht naar 10 kijkkastnesten die verstopt zitten tussen het weelderige groen van deze oase in de stad en droom weg naar andere oorden. Wenst u vooraf iemand persoonlijk uit te nodigen om samen deze charmante expo te bezoeken? Haal dan snel een gratis postkaart ‘Groeten uit … ’t Hof van Even’ op in bib De Poort. 

Expo Wildgroeisels, Hof van Even, Driekoningenstraat 128

Doorlopend van 2 juli tot 3 oktober
Kornél

Dempsey Hendrickx trekt als Woordwoeler rond met zijn krijtje, om in het straatbeeld vluchtige poëzie te brengen om bij stil te staan. Hij vertaalt beelden naar woorden en vormt woorden om naar afbeeldingen. Of hoe Woordwoeler het zelf zou verwoorden: Verdwaalde woorden doolden doelloos in de leegte van mijn hoofdholtes.

Ze zochten in krijtkrochten tekenen van betekenis,een plek waar ze even konden uitrusten. Zijn. Gestreeld worden door ogen. De verlaten straten stonden paraat en werden het gelaat. Om dan weer de wind te volgen, door weer en wind,

die het krijt wegveegt en in de steeg opsteeg.

Expo Woordwoeler, Kornél, Sint-Lambertusstraat 1

Doorlopend in juli en augustus
Check de openingsuren via www.kornel.be

Academie Berchem
ABC KINDERATELIER

Kom kijken en lezen en ontdek het kleine ABC van GROTE kunstenaars. De leerkrachten van de kinderateliers stelden met plezier deze etalage-expo samen. Aan elke letter van ons alfabet plakt een kunstenaar of kunstenares. Uit het ruime aanbod van boeiende kunstenaars maakten ze deze bijzondere selectie werken van onze jongste leerlingen. Kom visueel proeven van de schitterende creaties! 

Etalage-expo Academie Berchem kinderatelier, Onze-Lieve-Vrouwstraat 25.

Doorlopend van 1 juli tot 31 augustus. 


© Marie Sledsens & Filip Kotrly


PORTRETTEN

“Waarom kies jij voor de Academie?” Met deze vraag en een fototoestel ter hand stapten Marie Sledsens en Filip Kotrly, docenten van de Academie Berchem, naar enkele studenten. Dit resulteerde in een reeks sterke portretten van studenten met hun eigen creatie in het atelier. Levensgroot worden portretten afgedrukt op billboards en in de etalage van TOKO gezet, samen met hun creatie. Komt dat zien!

Etalage-expo Academie Berchem, TOKO, Driekoningenstraat 139.

Doorlopend van 1 juli tot 31 augustus.
In de gehele maand augustus zijn de portretten ook her en der in het straatbeeld in Berchem te bezichtigen. 

Bekijk ook: