Ives Maes

Ives Maes

Ives Maes (°1976, Hasselt, Belgium) is een multidisciplinair kunstenaar die werkt en woont in Antwerpen. Hij studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en nam een post-graduaat aan het HISK is Antwerpen. In 2008 was hij residerend kunstenaar aan Künstlerhaus Bethanien in Berlijn en van 2012 tot 2018 werkte hij aan zijn Ph.D. in de Kunsten aan  KASK in Gent.

Voor Breedbeeld werkt Ives aan een nieuwe serie gebaseerd op de pre-fotografische panorama en camera obscura paviljoenen. Lens-based media lagen aan de basis van de panorama paviljoenen, terwijl experimentele architecturale ontwerpen inherent waren aan de camera obscura paviljoenen; ze hadden enkel een verduisterde kamer met een diafragma nodig om de buitenwereld naar binnen te projecteren. Binnenin registreert hij beelden op houten panelen, waardoor de foto’s architectonische onderdelen worden van de paviljoenen. De opnames zijn ondersteboven, tegengesteld, en in zwart & wit, waarna kleur toevoegt wordt met olieverf. 

Vanaf 16 juli kan je het paviljoen gaan bezoeken onder de fietsersbrug in het Brilschanspark, die bevindt zich ter hoogte van de ingang van het park aan de Marcel Auburtinlaan nr 93.


Ives Maes
Ives Maes
Ives Maes

Bekijk ook: