Bart Van Dijck

Bart Van Dijck

Bart Van Dijck is een interdisciplinair kunstenaar wiens praktijk zich richt op het onbekende in de psyche en het collectieve bewustzijn. Hij kijkt vaak naar feesten en rituelen als momenten waarop een gemeenschap haar identiteit uitdrukt; wanneer het individu en de groep samensmelten. Zijn interesse in overgangsrituelen en hun transformerende werking heeft een sterke impact op zijn huidige manier van werken, waarin hij regelmatig een interactie aangaat met het publiek.

ÎNTERZONE SMMR CAMP

Ook het project dat hij realiseert voor Breedbeeld brengt deze elementen samen. Înterzone Smmr Camp is een participatief kunstwerk, in de vorm van een 4-daagse residentie in de periferie van de stad. In deze groene zone koken, eten en leven Bart Van Dijck en Griet Rigole samen met een groep jongeren; Femke Marichal, Catalina Vandam, Taïssa D’Joos, Luca Teughels, Merel Peeters en Tiany Vandenbrande, afgezonderd van dagelijkse afleidingen. Înterzone Smmr Camp is een rituele ruimte, een safe space waar ervaringen worden gedeeld, een moment van re-wilding en digital detox, met respect voor elkaar en de omgeving. De objecten die tijdens het kamp worden gemaakt verschijnen daarna op verschillende locaties in Berchem.

De sporen van het Înterzone Smmr Camp zijn vanaf 16 juli een hele zomer lang te bewonderen in de bomen van Park Brialmont.


Bart Van Dijck
Bart Van Dijck

Bekijk ook: